fbpx
На попуст %

Dixit Refreshed (MK) + Patchwork (MK) Bundle

3.380 ден 2.690 ден-20% ПОПУСТ

DIXIT

 • Правила на македонски јазик
 • Броj на играчи: 3-8
 • Времетраење: 30 мин.
 • Возраст: 8+
 • Издавач: Asmodee

PATCHWORK

 • Правила на македонски јазик
 • Број на играчи: 2
 • Времетраење:  1530 мин
 • Вoзраст: 8+
 • Издавач: Mayfair Games

На залиха

Листа на желби
Листа на желби
СПОДЕЛИ

Опис

Dixit

Една слика – илјада зборови!

Dixit е неодоливо илустрирана игра за креативно погаѓање. Дозволи твоите идеи да те понесат!

1. Секој играч на својот потег е во улога на раскажувач. Раскажувачот бира карта од својата рака и ја асоцира (збор, фраза, песна ….)
2. Останатите играчи бираат карта од својата рака која е најблиску до асоцијацијата.

3. Која е картата на раскажувачот?

Играчите тајно гласаат пред да почне бодувањето!

Картата на раскажувачот се меша со картите од останатите играчи и сите карти се откриваат.

Една од најпродаваните игри на нашиот пазар!

Награди и признанија:

 • 2011 Ludoteca Ideale Official Selection Winner
 • 2011 Japan Boardgame Prize Voters’ Selection Nominee
 • 2011 Guldbrikken Best Family Game Nominee
 • 2010 Vuoden Peli Family Game of the Year Winner
 • 2010 Vuoden Peli Family Game of the Year Nominee
 • 2010 Spiel Des Jahres Winner
 • 2010 Spiel Des Jahres Nominee
 • 2010 Spiel der Spiele Hit für Familien Recommended
 • 2010 Nederlandse Spellenprijs Nominee
 • 2010 Lucca Games Best Family Game
 • 2010 Hungarian Board Game Award Winner
 • 2010 Hra roku Winner
 • 2010 Hra roku Nominee
 • 2010 Games Magazine Best New Party Game Winner
 • 2010 Hungarian Board Game Award Nominee
 • 2009 Tric Trac Nominee
 • 2009 Tric Trac de Bronze
 • 2009 Lys Grand Public Winner
 • 2009 Lys Grand Public Finalist
 • 2009 Juego del Año Winner
 • 2009 Juego del Año Finalist
 • 2009 Golden Geek Most Innovative Board Game Nominee
 • 2009 Golden Geek Best Party Board Game Nominee
 • 2009 Golden Geek Best Children’s Board Game Nominee
 • 2009 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation Nominee
 • 2009 As d’Or – Jeu de l’Année Winner
 • 2009 As d’Or – Jeu de l’Année Nominee

 

Patchwork

 • Толку многу парчиња од ткаенина и кожа расфрлани наоколу – време е да направите прекрасна прекривка од нив. Но, тоа бара значителен напор и време, како и доволен број на копчиња. Играчот кој ќе ги одбере и искомбинира најдобрите парчиња во една закрпена прекривка, е победник!
 • Избери крпенка. Крпенките чинат време и копчиња, но исто така носат и приход.
 • Постави ја крпенката на својата прекривка.
 • Играчот кој што најдобро ќе го искористи даденото време и има најмногу копчиња на крајот, е победник.
 • Едноставни правила!
 • Кратки партии!
 • Предизвик за секого!

Награди и признанија:

 • 2016 International Gamers Award – General Strategy: Two-players Nominee
 • 2015 Spiel des Jahres Recommended
 • 2015 Spiel der Spiele Special Prize Winner
 • 2015 International Gamers Award – General Strategy: Two-players Nominee
 • 2015 Hungarian Board Game Award Nominee
 • 2014 Meeples’ Choice Nominee
 • 2014 Golden Geek Best Abstract Board Game Winner
 • 2014 Golden Geek Best Abstract Board Game Nominee
 • 2014 Golden Geek Best 2-Player Board Game Nominee
TOP

Најава

Направи профил

Вашите податоци ќе бидат употребени за подобро искуство со нашиот сајт, да имате пристап до вашиот профил на сајтот, и се останато опишано во политика на приватност.

Обновување на лозинката

Ја заборавивте лозинката? Ве молиме внесете го вашето корисничко име или е-маил адреса. Ќе добиете линк за да креирате нова лозинка преку е-маил.

Кошничка 0