Гоблин - специјализирана продавница за друштвени игри и сложувалки

Oснован во 2001-ва година од љубители на друштвени игри,
Гоблин е природна еволуција на ентузијастичките собири на играчи по
гаражи и други тогаш достапни простори(и).

Kако продавница, Гоблин својот животен пат го започна во трговскиот центар Буњаковец, каде што живее и расте до ден денес, обединувајќи ги сите профили на аналогни играчи во една голема играчка заедница.

Понуда и активности:

  • Огромен избор друштвени игри од светската сцена, како и други производи поврзани со нив;
  • Друштвени игри официјално локализирани на македонски јазик, како и игри од македонски издавачи;
  • Генерален дистрибутер за Македонија на реномираниот германски производител на сложувалки (puzzles) и друштвени игри „Равенсбургер“;
  • Генерален дистрибутер за Македонија на популарните логички соло-игри  „Smart Games“;
  • Голем избор на фигури од разни производители (Funko Pop!, Dark Horse и др.);
  • Дистрибутивната мрежа на игри и сложувалки вклучува познати трговски имиња од земјава;
  • Организатор на повеќе интерактивни настани од областа на друштвени игри и сложувалки;
  • Организатор на официјални турнири (државни првенства, домашни и меѓнародни турнири…) за повеќе колекционерски игри со карти – Magic:The Gathering, Yu-Gi-Oh!, KeyForge и др.
(Првиот) Гоблин 2002 год.
Државно првенство Меџик 2014 (Гоблин)
TOP

Најава

Направи профил

Вашите податоци ќе бидат употребени за подобро искуство со нашиот сајт, да имате пристап до вашиот профил на сајтот, и се останато опишано во политика на приватност.

Обновување на лозинката

Ја заборавивте лозинката? Ве молиме внесете го вашето корисничко име или е-маил адреса. Ќе добиете линк за да креирате нова лозинка преку е-маил.

Кошничка (0)